CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, July 25, 2009

BeautiFUL ke BeautiFOOL

BeautiFUL @ BeautiFOOL,so apa yang kuar dari pikiran korang bila baca tajuk ni?
Sebutan yang hampir sama tapi maksud yg amat jauh berbeza..Kenapa aku pilih tajuk ni dan kenapa aku rasa nak tulis bout this topic.....Kerana aku ada tengok realiti tv kt 8tv ari 2,alaa korg pun mst penah tgk "Beauty&theGeek"..

So,aku pun terpikir r tajuk BeautiFUL ke BeautiFOOL.....

Cuba bayangkan seorang yang cantik & WOW tapi bila bercakap terserlah plak kebodohan fikiran dia...kat dalam ati kita mesti berdetik "harapkan muka je cantik tapi otak zero.....ni baru betul BeautiFOOL"

Cuba bayangkan yang ni plak..Dengar cara percakapan & isu yang dibualkan memang menarik serta dapat rasa org yang bercakap ni seorg yang bijak pandai bila tgk org yang bercakap 2 plak WOW...gila cantik....mesti dalam hati berdetik "fuh dah la cantik ,pandai lak 2...memang BeautiFUL r"

Hmm ada sesetengah pendapat yang berkata orang cantik2 ni selaluny kurang bijak jika nak dibandingkan orang yang kurang cantik..Macam drama yang glamer kt tv 2,igt x cite "Ugly Betty"..

Tapi pendapat ini mungkin sebab persekitaran kita..Sebab kalau kita lihat dipusat pengajian tinggi selalu ny budak2 yang bijak pandai(nerd) memang xmenarik r dari segi penampilan tapi otak memang power ..

Tapi kita masih ada orang yang cantik dan bijak kt luar sana,perkara ini memang tidak dapat dinafikan..

So,apa pn terletak pada diri kita samada nak jadi BeautiFUL @ BeautiFOOL...


p/s : jadi GEEK r cm best je...hehehhe

7 What say You Dude:

DanialHana said...
This comment has been removed by the author.
hannie_luv_vespa said...

aku namo nerd sgt or bimbo sgt...
aku nak penampilan menarik..
n my head also must be beautiful as i am...

GreenWave said...

uuuu....so nk jadi beautiful r ??god2...chayok2

miss intanurulfateha said...

.kite pun nk jd cantek tp bijak
.x nk la harap muke je cantek, tp bengap
.perasan cantek huhuhu
.i've wrote bout dis dulu
.feel free to visit?
http://intanurulfateha.blogspot.com/2009/06/kalau-ckp-bodoh-kang-mara-tp-mmg-bodoh.html

GreenWave said...

2 r if cantik tp zero mmg xbest r...u da tulis gk ke bout ni?xpa nnt aku g tgk kt ur blog

wan manisz said...

Yg pntg cntik dlmn n luaran kena la seiring, cth sempoi:
Pengikut tanbligh A: selekeh tapi amalan mak dato'...bagaikan wali..

Pengikut B : pakai kemas cam zuhud..tapi rupanya pengedar dadah yg bselindung di bwh kunta tabligh.

So b'azam la tuk jdi beautician(xyah la bukak saloon) utk diri kita zohirun wa bathinun

GreenWave said...

aku setuju cantik zahir dan batin....yg penting kecantikkan dalaman bukan luaran...
btl2(versi upin dan ipin)