CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, May 3, 2011

Rakyat = Daun Palas

assalamualaikum...

selamt hari buruh..so korang mst bestkn bercuti 3hari ..
aku baru sampai umh sw , blk kg r 3ari cuti babe..

ok xmo story bout blk kg utk entry ni,aku nk tulis bout apa kaitan Rakyat ngn Daun Palas..

macam berbeza kan rakyat n daun palas,mmg berbeza dr segi rupa,sifat dan jenis tp dari segi kepentingan hampir sama..

naper??? meh aku story tp korang kene baca sampai abis k..

Rakyat
dicari time pilihanraya oleh pemimpin(org politik)

Daun Palas
dicari time raya oleh orang islam(nk wt ketupat palas)

Rakyat
amat penting time pilihanraya

Daun Palas
Amat penting time raya

Rakyat
Walau duduk kt pedalaman @ jauh mana pun akan dikunjungi pemimpin politik time pilihanraya

Daun Palas
orang sanggup masuk hutan kuar hutan nk cari daun palas time raya

Rakyat
dilupakan setelah habis pilihanraya

Daun Palas
dilupakan setelah habis raya

so, cuba tengok , nilai dan renung2 kn

eh , tp 1 perbezaan yg amat ketara antara Rakyat n Daun Palas .. iaitu:


Rakyat : ada akal dan kuasa untuk memilih pemimpin
Daun Palas : Xda akal n Xda kuasa untuk memilih nasib sendiri



p/s : my mum yg ckp rakyat mcm duan palas jer..btl gk kn..

1 What say You Dude:

Lilo said...

sy suke ketupat daun palas