CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 11, 2009

Paprik


Bahan A

  • Bawang merah+bawang putih (utk tumis)
  • 2 btg Serai(ketuk)
  • 3 Daun limau purut(dikoyak)
  • Kicap pekat@cair (if de dua2 g bgs)
  • Sos cili@tomato
  • Sos tiram
  • Grm+gl
Bahan B
  • Sos Tiram
  • Ayam @ daging

Cara-cara


Bahan A

  1. ayam / daging perap dlm 2 hingga 5mnt dengan sos tiram
  2. Selepas diperap gorengg separuh masak

Bahan B

  1. Tumis bwg putih ngn bwg merah spi naik bau
  2. Masukkan kicap+sos + sos tiram
  3. Masukkan air (if nk pekat xyah boh air byk r)
  4. Bila sudah mendidih masukkan serai
  5. grm+gl sesuka hati
  6. Masukkan bahan A
  7. Masukkan daun limau purut yangh telah dikoyak…
  8. last skali hg rasa r dh masak & sdp leh angkt..

Okey,selamat mencuba...


0 What say You Dude: